Clams al Casal Mas Guinardó de Barcelona, Març 2022

“ Les ganes i l’art que aconsegueixen aquests lluitadors en cada tema no tinc cap dubte que neix de la seva energia única….” 
Albert Espinosa

Clams és una banda de pop eclèctica i inclusiva que compta amb un grup de coristes amb persones en situació de discapacitat intel·lectual qui aporten una energia única i fan de la música de Clams un so genuí inconfusible. L’harmonia i la diversitat són un dels pilars que fan que aquest grup tingui gairebé 10 anys de trajectòria.

Clams va sorgir de l’èxit que va tenir el projecte Música per a la Inclusió, que té la finalitat de contribuir a canviar la mirada envers les persones en situació de discapacitat, visibilitzant les seves capacitats i fent de pont cap a la inclusió social.

Clams va autoeditar el seu primer disc a mitjans del 2014 juntament amb el seu videoclip “A sobre d’un coet”. L’any 2015 van publicar el seu segon treball “Aigua i Pedra” i el 2018 el seu tercer àlbum “Ciclorama”, on transmeten la maduresa artística i musical assolida durant tots aquests anys.

El proper 2023 la banda celebra el seu 10è aniversari i actualment estan presentant el seu quart treball discogràfic que porta per títol “Melodies del somriure inconscient”, editat per la Produktiva Records. Enregistrat, mesclat i produït per l’Ildefons Alonso (El Petit de Cal Eril) al Konvent de Cal Rosal (Berga). Masteritzat pel Víctor Garcia a Ultramarinos Costa Brava. Demos enregistrades pel Víctor Gorriti a Gato Negro Estudis.

L’equip que ha gravat aquest últim treball són en la seva majoria components originals de la banda. En els directes els components del grup són: Turu Fernández (veus), Jordi Ribas (lletres, veu, guitarra acústica), David Martínez (bateria), Juan Carlos Luque (baix), Víctor Gorriti (guitarra elèctrica), Núria Valls (veu i direcció artística dels cors) i Natxo Olivé (teclats). Coral: Alicia Lantarón, Bea García, Carla Rabassa, David Ubiñana, Eli Sancho, Helena Castells, Judith Campos, Laura de José, Maria Giurgila, Mireia Jordán, Oriol Grabalosa, Sara Gómez i Sergi Martínez.

Al llarg de tota la seva trajectòria, Clams ha gaudit d’una excepcional convivència entre tots els seus membres; els assajos amb la coral esdevenen moments molt creatius plens de pau, innocència i il·lusió. Aquesta energia tan maca es crea en gran part, gràcies als coristes de Clams, l’energia de la Núria, del Turu i del Jordi, que comparteixen aquest assaig quinzenalment.

En aquest nou disc les lletres parlen de les relacions humanes, el viatge que fem a través dels somnis i la llibertat que trobem en ells, on realment ens mostrem com som i fluïm a través d’ells. Hi són presents conceptes com l’enyorament, l’atracció, l’enamorament, els somnis, la bellesa, la feblesa, l’amor propi, la calma… tot des d’un vessant optimista.

Moltes de les melodies de clams sorgeixen del somriure que es dibuixa a la cara en recordar moments bonics i màgics. “Melodies del somriure inconscient” reivindica això.

La banda actualment està en un moment molt dolç. El moment de treure un nou disc. Molt contents i amb moltes ganes de donar a conèixer les noves cançons us conviden a seguir-los a les xarxes socials, i sobretot que aneu als seus concerts.

QUÈ DIUEN DE NOSALTRES?

TV3 – Els Matins – La música per a la inclusió de les persones amb discapacitat

Actuació Clams Eurolliga Barça – Olympiacos

El matí de Catalunya Ràdio – CLAMS, una banda integradora

Clams, un cant a la inclusió
One Team hosts CLAMS for a very special halftime concert at Palau Blaugrana